Door lekker veel te schetsen leer je supersnel tekentechnieken!

Door veel te schetsen leer je het meest. Bij elke schets kom je weer schoonheidsfoutjes tegen die je kan gebruiken bij een volgende tekening om het beter te doen. En zo kom je steeds een stapje verder in het professioneel leren tekenen.

Ik schets veel. Zo leer ik veel en ontdek ik eigen technieken en dat wat ik het leukst vind om te tekenen. Zoals je ziet zijn mijn schetsen niet perfect.

Over sommige schetsen ben ik echt niet tevreden. En er zitten een paar in mijn schets boek waarvan ik vind dat die compleet mislukt zijn (zelf ben je al gauw kritisch over je eigen werk).

Schaam je niet voor je schetsen, ook al zijn ze mislukt (vind jij), of in ieder geval niet perfect. Leer er uit. Een schets is nooit mislukt! Zie de foutjes en verbeter ze. Gooi het niet weg, maar wees er trots op dat je durft te oefenen. Bewaar ze, show ze zodat je kunt zíen hoe je het beter wilt doen.

Een schets hoort geen perfecte tekening te zijn. Een schets maak je in korte tijd om ideeën vorm te geven die je later kan uitwerken, om het tekenen te oefenen en heel eenvoudig, omdat je het leuk vind om te doen.

Dus wat let je?!

Pak je fijnste tekenpotlood, een stuk gum en ga lekker aan de slag. Pak verschillende soorten potloden, van B tot en met H, krijt, houtskool, oefen op verschillende soorten papier (is echt een verschil van tekenen!), probeer kleuren uit, oefen met schaduwen aanbrengen en probeer uit wat je ook maar bedenkt!

Leef je uit en creëer je eigen portfolio. Schets je Pro!

Succes!

%d bloggers liken dit: