Creëer rust en kalmte bij jezelf door te tekenen.

Het is je vast niet ontgaan. In boekenwinkels kun je er sowieso niet omheen. Kleuren voor volwassenen en kinderen. Mandala’s, natuur, dieren… zoveel mooie kleurplaten om in te kleuren. Voor rust bij stress. Het kan zelfs een therapeutische uitwerking hebben.

En het is waar. Van tekenen kun je lekker relaxt worden.

Wat nog mooier is; je eigen kleurplaat maken. Vanaf de eerste lijn. Het verhoogt bovendien je creatief vermogen en het eindresultaat is ook niet helemaal onbelangrijk. Het zegt namelijk veel over wie jij bent. Maar dat is een ander verhaal voor een andere keer.

Nu eerst die stress en / of dat gepieker verdrijven. Beat that stress mess!

Als je last hebt van stress of gepieker kan het goed helpen om tijdens die momenten te gaan tekenen. Je concentreert je simpelweg op de lijnen en vormen die je creëert in plaats van op je gestress of gepieker.

Een leuk voorbeeld kan zijn dat wanneer je erg zenuwachtig bent voor een doktersbezoek, tandarts of ander lastig moment waar je tegen op ziet. Of zoals bij mij het geval is, stress en vermoeidheid na een lange dag werk en kids.

Pak een vel papier en een fineliner en begin eenvoudig met een simpele lijn of het tekenen van cirkels. Dat bouw je steeds verder uit.

Kijk maar eens naar de afbeeldingen om te zien wat ik bedoel. Ik ben begonnen met het tekenen van een spiraal dwars over de bladzijde. Op het moment dat ik begon voelde ik veel stress. De dag was lang en druk en voorlopig zat het er nog niet in dat ik rust en stilte kon pakken. Wat mij kalm heeft kunnen maken is mijn concentratie op de tekening, het tekenen van lijnen, cirkels en stippen en mijn nieuwsgierigheid naar het eindresultaat.

Het maakt echt niet uit of alle lijnen kloppen met elkaar. Ook niet dat er structuur in zit en dat het er uiteindelijk netjes en strak uit ziet. Het doel is het creëren van rust en kalmte. Het wegebben van stress en gepieker.

Dus zelfs op stress-piekmomenten kun je tekenen goed gebruiken om snel tot rust te komen.

Je hebt vast wel een keer een nerveus, onrustig of stressmomentje. Maak gebruik van de mogelijkheid jezelf te kalmeren. Probeer het maar eens…

Versla die stress-puinhoop!

%d bloggers liken dit: