Het is net even díe creatieve draai…

Met behulp van een programma kun je verschillende kleurtinten aan je portret geven. Zelf vind ik het wel eens leuk om uit te proberen hoe mijn tekening eruit zou zien als ik aan een zwart wit portret een kleurtint toe voeg, bijvoorbeeld alsof het een antiek portret is. Of alleen blauwe ogen in een zwart wit portret, of alleen rode lippen. Kijk, zo zou het er dan uit kunnen zien: 

Zelf gebruik ik programma’s als Adobe (Illustrator/Photoshop) en PicMonkey.

Er zullen zeker meerdere programma’s zijn, zowel voor pc als tablet en mobiel, waarmee je kleuren in een tekening kunt verscherpen, matteren en een andere tint kunt geven. Er zijn tal van opties om eindeloos met je werk te spelen.

Het leukst is in ieder geval om te zien dat er veel manieren zijn om juist díe creatieve draai aan je tekening te kunnen geven die je misschien nét niet zelf voor elkaar krijgt.

De tekening die ik heb gemaakt is verder niet met een programma in elkaar gezet, enkel de kleurtinten heb ik ermee aangepast. Het portret in zwart wit is het origineel, getekend op A3 formaat (30x40cm). Ik heb een gewoon potlood (HB) gebruikt en afgewerkt met een zwart en wit pastelpotlood.

zwart wit (origineel)

 

%d bloggers liken dit: