Hi, Ik ben Tineke

Schilderen, tekenen en schrijven is niet alleen een vak, het is nog veel meer!

Creatief bezig zijn helpt je vorm te geven aan alles wat je bezig houdt op een uitdagende en positieve manier.  Het kan ontspannend werken en bied je de mogelijkheid een kijkje te nemen in je innerlijke leefwereld. 

Naast vrij werk publiceer ik tips en oefeningen om expressie te leren geven aan je innerlijke leefwereld. Een eigen artistieke ontdekkingstocht om nooit te vergeten! Kom je er zelf even niet uit? Ik help je graag een stap op weg! Klik hier voor info & contact.  Ik hoop dat ik je kan laten zien hoe mooi kunst & creativiteit kan zijn!

Naast mijn baan als stafmedewerker en praktijkopleider bij de overheid, ben ik vooral ook kunstenaar. Ik ben een groot liefhebber van tekenen, schilderen en schrijven. 

In 1976 ben ik geboren in Harderwijk. Ik kom uit een groot gezin. Al op jonge leeftijd ontdekte ik het schrijven en tekenen waar ik op mijn zolderkamertje aan het Wolderwijd maar geen genoeg van kon krijgen. Ik ontwikkelde een passie voor mensen- en portrettekenen, verhalen schrijven en beeldende vormgeving. 

Hoe ouder ik werd hoe groter mijn passie groeide voor kunst en creatieve ontwikkelingen. Daarin heb ik zelf een bijzondere groei in mogen ervaren tijdens mijn opleiding toegepaste vormgeving. Daarnaast ontwikkelde ik een verlangen om mensen creatief te coachen voor groei en ontwikkeling en een eigen unieke en artistieke levensverhaal. Ik volgde opleidingen, trainingen en cursussen tot creatief (jongeren)coach. Geweldig mooie studies en ik heb veel mogen leren. Binnenkort hoop ik te kunnen starten met de studie vaktherapie met specialisatie in de beeldende therapie.

In mijn galerie deel ik een collectie van mijn portrettekeningen en schilderijen. Heb ik je kunnen inspireren om een uniek portret van jezelf te laten maken of als cadeau te geven aan een persoon in het bijzonder? Super leuk! Klik dan nog even door naar mijn contactpagina voor meer info of mail mij rechtstreeks via: info@tinekevenhuizen.com 

Op mijn blog publiceer ik mijn projecten, ideeën en inspiraties over schrijven, tekenen en schilderen. Naast vrij werk schrijf ik ook veel over hoe je expressie kunt leren geven aan je innerlijke leefwereld. Vind je het waardevol om hierbij wat ondersteuning te hebben? Dat is zeker mogelijk! Lees via deze link meer over de mogelijkheden voor advies en begeleiding.

Art washes away from the soul the dust of every day life. – Pablo Picasso

En last but not least: DURF!

Durf te maken wat JIJ mooi vind, waar jij je gevoel in kwijt kan, wat jij anderen wil laten zien en voelen door wat je hebt gecreëerd. Als het ware je hart en ziel spiegelen in je persoonlijke creaties.

Durf te zijn wie je bent. Zoek niet naar anderen hun ideeën. Maak ze zelf. Sluit je ogen en bedenk wat jij graag wilt maken. Gebruik je dromen, je gedachten waar je ’s morgens mee opstaat, de beelden in je hoofd die je krijgt tijdens het afwassen, het stofzuigen of onderweg op de fiets. Op de gekste plekken en tijdens de meest automatische bezigheden kun je serieus geïnspireerd raken. Gebruik dat!

Denk, durf en doe!

Hoe dan ook: “Creativiteit is de zuurstof voor je ziel” zoals Julia Cameron zo mooi creativiteit omschrijft in haar boek The Artist’s Way.
 
 
Veel liefs, Tineke
 
Op alle tekst en afbeeldingen staat Copyright ©Tineke Venhuizen, tenzij anders vermeld. Indien je tekst, afbeeldingen of delen uit een artikel wilt overnemen voor persoonlijk gebruik of voor publiek, graag vooraf een e-mail sturen naar tinekevenhuizen@gmail.com en altijd met vermelding van de bron.

 

 

%d bloggers liken dit: