A Place For Sharing Life Experiences Through Art ♥

Super leuk vind ik het dat je Studio7 gevonden hebt! Welkom in mijn Atelier en Art Studio op nummer 7! De kunst van het leven heeft vele kleuren. Ontdek hier verhalen over het leven en soms over overleven. In schrijfkunst en tekenkunst.

Op de blogpagina vind je verhalen die stuk voor stuk een waardevolle boodschap bevatten. Onderwerpen als; emoties tastbaar maken, omgevingsbewustheid, kalmer aan, gekwetst verleden en de serie balanceren tussen hoop en wanhoop en vele andere verhalen zijn zorgvuldig geschreven voor herkenning en bemoediging.

 

Meer over Tineke

Het doel van kunst is niet om het uiterlijk weer te geven, maar het innerlijk… Dat is de echte werkelijkheid. – Aristoteles –

 

Gefascineerd door de kunst van het leven, zoekende naar erkenning en verbinding met een innerlijke drive te willen schrijven, tekenen en inspireren.

Met een mooie achtergrond in de toegepaste psychologie en online hulpverlening is mijn droom om anderen als (online) creatief therapeute te helpen. Het creëren en ontwikkelen van laagdrempelige methodes die passen bij eigenschappen heeft mij altijd aangetrokken. In gesprek met anderen merkte men op dat mijn focus vooral ligt in het creatief zoeken naar oplossingen, verheldering en erkenning en het aandragen van tools en handvatten om niet te stagneren in een emotie of probleem.

Met mijn hypersensitiviteit, creativiteit en psychologisch inzicht geef ik je graag mooie en praktische tips over hoe je de kunst van het leven tastbaar kan maken en emoties kan herkennen en erkennen om ze een veilige plek te kunnen geven.

Er wordt mij weleens de vraag gesteld; Tien, waarom ga je niet verder met het maken van alleen portretten? Terechte vraag en ik vind het prachtig om met het talent wat ik heb gekregen emoties te tekenen. Een tijdje heb ik het ook geprobeerd met fotografie. Een prachtig vak waar veel emotie in gestopt en geuit kan worden, alleen had ik daar gewoonweg niet de juiste materialen en wijsheid voor om mooie portretfoto’s te kunnen maken. Fotograferen doe ik nog steeds, vooral natuur. Dat verwerk ik in de berichten op mijn blog en als achtergrond voor mijn oneliners en woordgeknutsel. Naast het tekenen kan ik mijn passie en talent voor schrijven over de kunst van het leven niet laten liggen. Van jongst af aan scheef ik verhalen met een diepere betekenis. Het kon wat mij betreft nooit doelloos zijn. Als tiener las ik ze voor aan andere kinderen om ze door het verhaal heen een stukje wijsheid mee te geven.

In de komende tijd zou ik graag aandacht willen besteden aan thema’s als:

  • Hooggevoeligheid (of hypersensitiviteit)
  • Hoe ‘verwerk’ je je scheiding (+ leren loslaten)
  • Hoe ‘verwerk’ je het gemis van een dierbaar persoon na overlijden
  • Stress of oververmoeidheid
  • Tot rust komen inclusief allerlei leuke ideeën

Verwerken staat hier tussen aanhalingstekens. Gevoelens en emoties door een heftige gebeurtenis kun je nooit helemaal verwerken of wegwerken. De gebeurtenis is een deel van je geworden, het heeft je gevormd. Wel kun je die bewuste gevoelens en emoties een plekje geven, maar wat de nodige tijd en aandacht vraagt.

Onder verhalenbundels  vind je meer (emotionele) verhalen over hoop en wanhoop, kwetsbaarheid, gekwetst verleden, balans tussen werk en privé, etc. waarom deze verhalen? Omdat het de realiteit van gevoelens en emoties weergeeft, zonder ze te bedekken met de insteek van ‘gelukkig willen zijn’ (De Fata Morgana’s en Geluksgoeroe’s op internet. Later een blogbericht hierover). Daarmee bedoel ik dat de verhalen en tips die hier geschreven zijn niet gericht zijn op het zoeken naar geluk, maar op verbinding met jezelf en met anderen om je heen, de natuur en het plekje in deze wereld wat jou is toevertrouwd.

Bovenstaande thema’s zal ik uitlichten vanuit het perspectief van een volwassene en apart voor kinderen. In tekenen, schilderen en meer creativiteit. Zelf heb ik dagelijks met deze onderwerpen te maken. Thuis en op het werk. Des te meer redenen dus om ze hier op mijn website met je te delen. Ik hoop van harte dat ik een inspiratiebron voor jou mag zijn!

Liefs Tineke

De combinatie van tekenen en schrijven is een mooie manier om de kunst van het leven tastbaar te maken; concreet, grijpbaar, voelbaar, helder en zichtbaar. In woord en beeld. – Tineke –

 

Niets missen? Volg mij en blijf op de hoogte van elk nieuw bericht, inspiratie en oneliner.

Een plek waar je levenservaringen vorm kan geven door middel van kunst en je diepste gevoelens tastbaar kan maken, is een plek waar je onvervalst jezelf kan zijn en eindelijk vrijuit kan ademhalen… – Tineke –

* * * 

Heb je een vraag of wil je een geachte delen? Schroom niet mij een bericht te sturen. Dat kan eenvoudig via onderstaand formulier. Alle inhoud wordt absoluut discreet behandeld!

 

* * * 

Op alle tekst, quotes, oneliners, illustraties en afbeeldingen staat Copyright ©Tineke Venhuizen, tenzij anders vermeld. Indien je tekst, afbeeldingen of delen uit een artikel wilt overnemen voor persoonlijk gebruik of voor publiek, graag vooraf een e-mail sturen naar tinekevenhuizen@gmail.com en altijd met vermelding van de bron.

Een reactie op “Meer over I Contact

  1. Door al die jaren heen gegroeid tot een prachtig en warm persoon met mooie waardevolle talenten! Ga er vooral mee door Tineke!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s