Meer over Art of Life


Art of life is een plek waar je levenservaringen kunt leren uiten en verwerken door middel van tekenen en schilderen, om creativiteit in denken en doen te bevorderen voor een optimistische en gezonde geest en een inspiratiebron om levenslust te vernieuwen en te behouden.

Live your Art of Life

Leren leven vanuit je kracht en in jouw realiteit.

De wereld is als een kunstig schilderij waarin wij mogen leven op het plekje dat ons is toevertrouwt. De natuur is een prachtig en rijk geschenk waarin we genietend mogen optrekken met elkaar. De basis van ons bestaan begint bij verbinding met jezelf en met anderen om je heen. Maar het leven kan ook een enorme uitdaging voor je zijn. Een moeilijke puzzel waarvan je niet alle stukken kunt ontdekken, niet kunt plaatsen, herkennen of misschien zelfs niet kunt accepteren. Dat maakt het een stuk lastiger om tevreden en dankbaar te zijn op de plek waar jij bestaat.

De kunst van het leven is te groeien in bewustzijn en zelfreflectie. Maar wat is nou die kunst? Hoe maak je het je eigen? Hoe houd je bijvoorbeeld grip bij overweldigende emoties, wanneer je uit evenwicht bent en je het gevoel hebt overzicht te verliezen in je gezin of je werk?

Het begint met begrijpen, nieuwe inzichten en aanvaarding van jezelf en je eigen realiteit.

Gefascineerd door de kunst van het leven, zoekende naar erkenning en verbinding met een innerlijke drive te willen schrijven, tekenen en inspireren’ – Tineke Venhuizen

Leer meer over:

 • Schrijven, tekenen en schilderen. Het maken en schrijven van je eigen levensverhaal in woord en beeld.
 • Tips voor creatieve momenten voor jezelf. En hoe je creativiteit weer kunt aanwakkeren.
 • Creativiteit ontplooien om emoties te kunnen verwerken (zoals Bullet Journaling, een bewezen effectief hulpmiddel om grip te krijgen op emoties!).
 • Hoe je een gekwetst verleden verwerkt en (weer) compassie voor jezelf leert hebben.
 • Hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid en het verschil tussen beide.
 • Hoe je uit de ring stapt van negatieve invloeden van mensen. Onder andere narcisme.
 • Hoe je dankbaar kunt leren zijn met mooie en praktische tips.
 • Hoe je stress en oververmoeidheid het hoofd kan bieden. En hoe je weer in de ‘slow down ‘ stand kunt gaan.
 • Hoe je (nieuwe) inzichten krijgt in het aangeven van je grenzen en hoe je draagkracht en draaglast kunt balanceren.
 • Omgaan met emoties na echtscheiding en hoe je moed kan opbouwen om alleenstaand ouderschap vol te houden en hoe je je kind kan steunen en begrijpen.
 • Het ontplooien van creativiteit in denken en doen.
 • Liefde en hoop door geloof.
 • Hoe je emoties kunt reguleren voor meer grip en een kalmere houding.
 • Creatief, oplossingsgericht en pragmatisch leren denken voor blijvende oplossingen en toekomstperspectief.

Ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken.”  -Julia Cameron, The Artist’s Way.

Oefen in de kunst van het leven, maak het je eigen en wordt de beste versie van jezelf!

Ervaringen in je leven vormen je en maken je tot wie je bent. De kunst van het leven is je hiervan bewust te worden, te aanvaarden en te vormen tot een liefdevol instrument voor jezelf en anderen.

De combinatie van tekenen en schrijven is een mooie manier om de kunst van het leven tastbaar te maken; concreet, grijpbaar, voelbaar, helder en zichtbaar. In woord en beeld. Het kan zeer goed en helend werken als je naast goede gesprekken, aandacht en liefde ook een deel van jezelf kwijt kan in het vormen van beelden op papier die je niet kwijt kan in woorden.

Liefs, Tineke

Niets missen? Volg mij en blijf op de hoogte van elk nieuw bericht, inspiratie en oneliner.

‘Een plek waar je levenservaringen vorm kan geven door middel van kunst en je diepste gevoelens tastbaar kan maken, is een plek waar je onvervalst jezelf kan zijn en eindelijk vrijuit kan ademhalen.’ – Tineke Venhuizen

Op alle tekst, quotes, oneliners, illustraties en afbeeldingen staat Copyright ©Tineke Venhuizen, tenzij anders vermeld. Indien je tekst, afbeeldingen of delen uit een artikel wilt overnemen voor persoonlijk gebruik of voor publiek, graag vooraf een e-mail sturen naar tinekevenhuizen@gmail.com en altijd met vermelding van de bron.

Creativiteit is de zuurstof voor de ziel. Julia Cameron

Een reactie op “Meer over Art of Life

 1. Door al die jaren heen gegroeid tot een prachtig en warm persoon met mooie waardevolle talenten! Ga er vooral mee door Tineke!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s