Schets je Pro!

 

   Schets veel…

 

Dummie

Door veel te schetsen leer je het meest. Bij elke schets kom je weer schoonheidsfoutjes tegen die je kan gebruiken bij een volgende tekening om het beter te doen. En zo kom je steeds een stapje verder in het professioneel leren tekenen.

Ik schets veel. Zo leer ik veel en ontdek ik eigen technieken en dat wat ik het leukst vind om te tekenen. Zoals je ziet zijn mijn schetsen niet perfect. Sommigen zijn zelfs compleet mislukt vind ik (zelf ben je al gauw kritisch over je eigen werk).

Laat je tekening op een standaard staan zodat je het van een afstand kan bekijken…

Schaam je niet voor je schetsen, ook al zijn ze mislukt (vind jij), of in ieder geval niet perfect. Leer er uit. Een schets is nooit mislukt! Zie de foutjes en verbeter ze. Gooi het niet weg, maar wees er trots op dat je durft te oefenen. Bewaar ze, show ze zodat je kunt zíen hoe je het beter wilt doen.

Een schets hoort geen perfecte tekening te zijn. Een schets maak je in korte tijd om ideeën vorm te geven die je later kan uitwerken, om het tekenen te oefenen en heel eenvoudig, omdat je het leuk vind om te doen.

Kijk maar naar de tekeningen hieronder. Het zijn tekeningen uit de losse hand, zelf bedacht of van een kleine foto of afbeelding. Het is mooi om een grote voorraad schetsen te hebben. Dat geeft aan dat je stap voor stap beter bent geworden! Vergelijk je eerste schets maar eens met een van je laatste en zie wat je hebt geleerd!

Dus wat let je?!

Pak je dummie, je fijnste tekenpotlood, een stuk gum en ga lekker aan de slag. Pak verschillende soorten potloden, van B tot en met H, krijt, houtskool, oefen op verschillende soorten papier (is echt een verschil van tekenen!), probeer kleuren uit, oefen met schaduwen aanbrengen en probeer uit wat je ook maar bedenkt!

Leef je uit en creëer je eigen portfolio. Schets je Pro!

Succes!