Zo krijg je verbinding met jezelf en anderen:

Pijler 1 → Verbinding

Verbinding heeft te maken met:

Verbinding met jezelf en anderen – Emotionele verbinding met je gezin, je partner, je kinderen – Lichamelijke behoeften – Gezien en gehoord worden, door jezelf en anderen – Hulp van en aan anderen – Erkenning en waardering – Sociaal contact.

Zolang de emotionele en lichamelijke verbinding met je gezin, je kinderen en de mensen om je heen in evenwicht is, zal je je blij voelen, veelal zonder zorgen, geestelijk sterk en zal je veel veerkracht en erkenning ervaren. Er wordt grotendeels aan je behoeften voldaan en je hebt een gezond sociaal leven.

Maar wat als dit is verstoort? Is dan alles omgedraaid en het tegenovergestelde? Of alleen gedeeltelijk? Misschien enkele facetten van deze pijler?

Het begint bij verbinding met jezelf. Je kunt bij je gevoel en praten over je gevoel, je kan voelen wat je voelt, je gedachten en emoties reguleren. Als dat goed zit is er in principe geen probleem. Als de verbinding met jezelf verstoort raakt, kan het gebeuren dat dit verder inwerkt op de rest van je omgeving. Het kan zijn dat je je geestelijk opsluit, voor anderen wegloopt, verantwoordelijkheid niet durft te nemen. En de lijst rolt nog verder door…

Om dit terug te krijgen is het goed te achterhalen, met of zonder professionele hulp, waar de blokkades en pijnpunten liggen en aan welke problemen je moet werken om veilig terug te komen bij jezelf om de verbinding te herstellen.

Zo krijg je verbinding met jezelf en anderen:

 Kom uit je hoofd en in je hart

  Deel, geef en ontvang

 Lach met elkaar, lach zelf wat meer

 Wijs niet direct af, of zeg niet meteen nee

 

Relaties

Wij mensen zijn gemaakt voor verbinding met elkaar. Maar die verbinding is niet vanzelfsprekend en is niet altijd even gemakkelijk. Soms komt er zelfs helemaal geen verbinding tot stand.

Hoe blijf je in relatie staan tot de ander, tot je partner of tot je kind? Hoe houd je een goede relatie met jezelf? En hoe doe je dat in al het rumoer van deze tijd?

Wordt vervolgd

%d bloggers liken dit: