Hi!

Ik ben Tineke, geboren en getogen in de stad van de Veluwe. Tegenwoordig wonende in het prachtige Twente met mijn drie dochters en Maine Coon Snoezie, onze lieve grote vriend. Ik werk als stafmedewerker en praktijkopleider bij de overheid. Maar wat ik het liefst doe in mijn vrije tijd is – hoe kan het ook anders schrijven, tekenen, schilderen en ontwerpen. Enthousiast mens dat ik ben laat ik je graag kennismaken met deze creatieve manier van tijd doorbrengen, alleen of samen met bijvoorbeeld je kids.

Op deze website vind je allerlei projecten, ideeën en inspiraties over schrijven, tekenen en ontwerpen. Uiteraard hoop ik dat ik jou kan inspireren om je eigen talent in creativiteit te ontdekken. En het leukst, om natuurlijk lekker zelf aan de slag te gaan!

Zo begon het

Op jonge leeftijd was ik al vaak met pen en potlood te vinden. Vanaf mijn 9e levensjaar begon ik met het schrijven van verhalen en tekende daarbij de figuren die in het verhaal thuis hoorden. We woonden aan een groot meer waar ook veel toeristen kwamen. Als ik dan niet uit mijn dakraam hing om te dromen of te turen naar toeristen in de zomer en ronddobberende zwanen nabij het strand, was ik er wel om te tekenen en te schrijven. Van stripverhalen tot fantasierijke kinderverhalen die ik, zodra de kans zich voordeed, voorlas aan mijn zusjes en andere kinderen. Het schrijven van spannende griezelverhalen schuwde ik niet. Net als het op jonge leeftijd portretteren en tekenen van allerlei mensen.

Op mijn 17e verhuisde ik naar Overijssel en begon aan de kunstschool voor toegepaste vormgeving. Daar leerde ik veel over tekenen, schilderen, ontwerpen, fotografie en het gebruik van allerlei materialen. Na mijn studie en op zoek naar een baan heeft het tekenen en schrijven lang stil gelegen. Sinds een paar jaar heb ik het weer kunnen oppakken. Maar ik merkte toch dat ik veel van de verworven vaardigheden was kwijtgeraakt en technieken heb verleerd. Het zat er gewoonweg niet meer in om origineel te creëren en te ontwerpen. Maar… wat in het vat zit verzuurt niet!

Dit is het doel

En met die instelling ga ik er helemaal weer voor! Voor mijn dochters die – hoe kan het ook anders dat het van moeder op dochter gaat;-) – het tekenen en schrijven ook in zich dragen. Voor jou, om je talent in creativiteit te (her)vinden. En voor mijzelf, om weer te leren en ervaren wat het is om te kunnen genieten van tekenen en schrijven. Om die inspiratiebron en voorbeeld te mogen zijn, dat creativiteit een mooi geschenk is waar je zoveel van jezelf in kwijt kan.

Een gevoelsmens ben ik in hart en nieren. Hooggevoelig. Met deze mooie en rijke eigenschap kun je intens genieten van details in kleuren en geluiden in natuur, kunst, schilderijen en tekeningen. Eigenlijk overal. Het voordeel van deze eigenschap is dat je in tekenen en schrijven je fijngevoeligheid lekker kwijt kan. Het nadeel is wel een beetje dat emoties behoorlijk scherp ervaren kunnen worden. Tekenen en schilderen, of gewoon lekker creatief bezig zijn, is dan zeker een goede manier om je gedachten en gevoelens tot bedaren te brengen. Misschien een leuke tip voor jou als je moodvan slag is;-)

Art washes away from the soul the dust of every day life. – Pablo Picasso

Mijn doel is niet om weer fantastische tekeningen te kunnen maken of een bestseller te schrijven. Maar juist om te delen hoe je (opnieuw) kunt leren genieten en groeien door lekker creatief bezig te zijn op verschillende manieren!

It’s here!

Dus volg mijn blog als je meer wilt weten over tekenen, schrijven of ontwerpen. En nog veel meer over creativiteit en allerlei handige tips en ideeën! Of bekijk mijn projecten eens als je geïnspireerd wilt raken om zelf aan de slag te gaan.

Deze website heeft, naast mijn eigen naam, ook de naam Art of Lifegekregen. Lees via deze link de betekenis achter de naam Art of Life of kijk bij gedichten.

En last but not least: DURF!

Durf te maken wat JIJ mooi vind, waar jij je gevoel in kwijt kan, wat jij anderen wil laten zien en voelen door wat je hebt gecreëerd. Als het ware je hart en ziel spiegelen in je persoonlijke creaties.

Durf te zijn wie je bent. Zoek niet naar anderen hun ideeën. Maak ze zelf. Sluit je ogen en bedenk wat je graag wilt maken. Of gebruik je dromen, je gedachten waar je misschien ’s morgens mee opstaat.

Denk, durf en doe!

Hoe dan ook: “Creativiteit is de zuurstof voor je ziel” zoals Julia Cameron zo mooi creativiteit omschrijft in haar boek The Artist’s Way.

Op alle tekst en afbeeldingen staat Copyright ©Tineke Venhuizen, tenzij anders vermeld. Indien je tekst, afbeeldingen of delen uit een artikel wilt overnemen voor persoonlijk gebruik of voor publiek, graag vooraf een e-mail sturen naar tinekevenhuizen@gmail.com en altijd met vermelding van de bron.

%d bloggers liken dit: