Ik had ooit eens een serie bloemen uit mijn achtertuin gefotografeerd wat sloeg op hoe het leven begint. Een knop, een bloem half uitgevouwen en een volledig open bloem. Prachtige kleuren en het idee van deze drie fases vastleggen is om van te genieten!

De bloemen heb ik met Van Gogh pastelkrijt getekend. Tip voor als je het zelf wil proberen; gebruik een fixatief om over het pastelkrijt te sprayen. Haarlak zou ook kunnen alleen kan dit de tekening aantasten en vlekken. Gebruik niet te veel omdat de kleuren iets donkerder kunnen worden na het gebruik van de spray. Uiteraard kun je het ook mooi inlijsten en dan heb je eigenlijk geen spray nodig. Pas dan wel op bij het inlijsten dat de pasteltekening niet over het glas van de lijst beweegt om vlekken te voorkomen.

Succes

%d bloggers liken dit: